ua en ru

У Тбілісі 29 липня почнеться процес у справі екс-шефа прикордонної поліції Грузії Бадрі Біцадзе

Тбіліський міський суд 29 липня 2011 р. почне розгляд кримінальної справи, порушеної відносно чоловіка екс-спікера парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе - колишнього голови прикордонної поліції Грузії Бадрі Біцадзе, повідомив журналістам адвокат підсудного Леван Самушія. За його словами, на допит у справі Бадрі Біцадзе сторона звинувачення викликала керівника інформаційно-аналітичного департаменту Міністерства внутрішніх справ Грузії Шоту Утіашвілі. "Зі сторони захисту будуть допитані 65 свідків, зокрема дружина обвинуваченого - голова опозиційної партії "Демократичний рух - Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе", - сказав Самушія. Про це повідомляє РБК.
Раніше Тбіліський міський суд задовольнив клопотання Головної прокуратури Грузії (ГПГ) про зміну запобіжного заходу для Біцадзе і замінив звільнення під заставу на ув'язнення під вартою внаслідок несплати грошової застави у розмірі 100 тис. ларі (близько 60 тис. дол.). За словами офіційного представника прокуратури, після задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу Біцадзе оголошений в міжнародний розшук, оскільки, за даними правоохоронних органів, він у даний час знаходиться за межами країни.
Біцадзе звинувачується в організації незаконного напіввійськового формування з метою нападу на підрозділи грузинських поліцейських під час проведення 21-26 травня 2011 р. акції протесту з вимогою відставки Президента Грузії Михайла Саакашвілі.