ua en ru

До зведеного бюджету за рахунок погашення податкового боргу у І кв. 2011 р. надійшло близько 1,5 млрд грн, - ДПАУ

До зведеного бюджету України за рахунок погашення податкового боргу у першому кварталі 2011 р. надійшло близько 1,5 млрд грн. Це на 383,3 млн грн, або на 38,4% більше ніж у січні-березні 2010 р. За ініціативою органів податкової служби судовими органами порушено 979 справ про банкрутство підприємств-боржників із загальною сумою податкового боргу 591,6 млн грн. Шляхом проведення процедури банкрутства, з урахуванням справ, порушених у попередні періоди, податковий борг такої категорії платників податків за три місяці 2011 р. погашено на 509 млн грн., повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України (ДПАУ).

В цілому протягом І кварталу 2011 р. на 156,5 млн грн скорочено податковий борг за податковими зобов'язаннями (без врахування сум податкового боргу платників податків, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство або прийнято рішення суду про призупинення стягнення).

Для упередження виникнення податкового боргу з початку року податковими органами надано 1,4 тис. платникам податків розстрочення сплати податкових зобов'язань на загальну суму майже 1,4 млрд грн.

Нагадаємо, за І квартал ДПАУ спрямувала в зведений бюджет України 61 млрд грн. З них до державного - майже 45 млрд грн та до місцевих - понад 16 млрд грн.