ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 9 січня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 9 січня 2014 р. очікується впевнене підвищення всіх трьох основних індексів в середньому на 0,3%.

На відкритті фондових торгів в США 9 січня 2014 р. очікується впевнене підвищення всіх трьох основних індексів в середньому на 0,3%. Після публікації протоколів засідання комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США, що відбулася напередодні, трейдери очікують даних по американському ринку праці.

8 січня був опублікований текст протоколів засідання FOMC 17-18 грудня 2013 р., на якому чиновники Федрезерву оголосили про поступове згортання програми "кількісного пом'якшення" (QE3). Інвесторів цікавили конкретні причини такого кроку і можливі подальші дії регулятора. Деякі гравці ринку побоювалися знайти в документі ознаки того, що ФРС планує послідовно знижувати обсяг програми і звести її до нуля до кінця 2014 р. Однак сенсації не сталося: у протоколі засідання FOMC особливо відзначалася необхідність поступового, повільного урізання QE3.

Сьогодні до відкриття торгів вийде звіт Мінпраці США за первинними заявками на допомогу з безробіття за тиждень 21-27 грудня 2013 р. Експерти очікують невеликого зниження показника - до 335 тис. звернень з 339 тис. тижнем раніше.

10 січня Мінпраці опублікує ряд доповідей на ринку праці в цілому за грудень 2013 р. Більшість аналітиків побоюються зниження числа робочих місць, створених в несільськогосподарських галузях: вони прогнозують це значення на рівні 195 тис. вакансій (у листопаді їх було створено 203 тис.) Безробіття, за підрахунками експертів, збережеться на поточному рівні 7%.

З корпоративних новин увага інвесторів буде звернено на котирування універмагу macy's. Напередодні, вже після завершення торгів, компанія опублікувала свій план скорочення витрат. Він включає, зокрема, скорочення штату співробітників на 2,5 тис. осіб. На торгах pre-market акції macy's дорожчають на 5,2%.

Також трейдери будуть стежити за тикерами двох гігантів - Ford і Microsoft. Причина цього - відмова гендиректора Ford Алан Малаллі переходити керівником Microsoft. Оскільки відомо, що керівник Microsoft Стів Болмер покине компанію влітку 2014р., А.Малалли вважався найбільш ймовірним кандидатом йому на заміну.

Станом на 13:45 за київським часом 9 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones ростуть на 52,00 пункту (+0,32%), на індекс S&P підвищуються на 5,30 пункту (+0,29%), на індекс Nasdaq ростуть на 10,25 пункту (+0,29%).