ua en ru

У США змінили вимоги про плани ліквідації банків

Великим фінансовим компаніям США, можливо, буде потрібно провести глибокі структурні зміни, щоб задовольнити нові вимоги про плани ліквідації банків, сказала глава Федеральної корпорації зі страхування вкладів (FDIC) Шейла Бейр в понеділок. Виступаючи на саміті Reuters, Ш.Бейр сказала, що фінансові компанії повинні подати плани їх ліквідації в разі нової фінансової кризи, які також називають "заповітами на випадок смерті", до кінця цього року.
Ш.Бейр зазначила, що багатонаціональним фінансовим корпораціям, можливо, доведеться відкривати нові іноземні відділення і реформувати юридичні департаменти, щоб регуляторам було легше ліквідувати їх.
"Якщо великі банки не зможуть показати, що можуть бути ліквідовані в рамках процесу аналогічного банкрутства ... тоді вони повинні зменшитися зараз", - сказала регулятор.
Вона додала, що інвесторам слід змиритися зі зниженням прибутковості банків з великим капіталом і менш ризиковими операціями.
Слова Ш.Бейр - тривожний сигнал для найбільших американських банків, включаючи Citigroup, Bank of America і JPMorgan Chase, які повинні подати "заповіти" до кінця року в рамках закону Додда-Франка про фінансову реформу США, прийняту в минулому році.
Закон говорить, що великі фінансові інститути повинні надавати регуляторам план послідовної ліквідації, який уряд США може використовувати, якщо неплатоспроможність фірми буде загрожувати стабільності фінансової системи.