ua en ru

У США готові посилити санкції в разі невиконання РФ мінських домовленостей в найближчі тижні

У США готові посилити санкцій проти Росії, якщо остання не виконає мінські домовленості в найближчі тижні.

У США готові посилити санкцій проти Росії, якщо остання не виконає мінські домовленості в найближчі тижні. Про це заявив заступник радника з національної безпеки Тоні Блінкен, передає "Голос Америки".

"Ми сподіваємося, що протягом наступних тижнів російська сторона почне серйозно виконувати цю угоду (про припинення вогню). І якщо це станеться, ми можемо почати переговори про згортання санкцій... Але ви знаєте, ми дійдемо до тієї крапки, де, якщо не буде дій, спрямованих на виконання мінських домовленостей, ми повинні будемо розглянути збереження тиску, але і шукати способи його посилити", - розповів Блінкен.

Він зазначив, що хоча угодою не передбачено часових рамок для виконання РФ необхідних умов, воно містить чіткі кроки, які повинна здійснити Москва.

"Одними з найважливіших є вимога для російських військ покинути Україну, повернення фактичного контролю українських сил і українського уряду над кордоном і його моніторингом та наявність буферних зон з обох сторін", - підкреслив Блінкен.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради України Олександр Турчинов попросив країни Європейського союзу посилити санкції проти Росії.