ua en ru

Фондові торги В США закрилися 2 квітня зростанням провідних індексів

Фондові торги в США закрилися 2 квітня 2014 р. підвищенням американських фондових індексів.

Фондові торги в США закрилися 2 квітня 2014 р. підвищенням американських фондових індексів. Індекс широкого ринку S&P у восьмий раз за рік відновив історичний максимум, впевнено повели себе також "індустріальний" Dow і "високотехнологічний" Nasdaq.

Головна макроекономічна новина минулого дня - доповідь агентства ADP за рівнем зайнятості, який, як вважається, передбачає офіційний звіт Мінпраці, очікуваний в цю п'ятницю. У березні кількість зайнятих у приватному секторі громадян збільшилась на 191 тис. проти очікуваних 195 тис. Але це все одно вище лютневих 178 тис. (переглянуто з 139 тис.).

"Вчорашній позитивний тон триватиме мінімум до кінця тижня - до звіту Мінпраці. У довгостроковій перспективі ж інвестори, як і раніше вважають, що американський фондовий ринок залишається одним з кращих місць, куди в цьому році варто інвестувати", - упевнений керуючий директор Wedbush Securities Майкл Джеймс.

Цікаву думку висловив глава ФРБ Сент-Луїса Джеймс Баллард в інтерв'ю Bloomberg. У разі подальшого уповільнення інфляції, Федрезерв може призупинити свій рух до повного згортання програми "кількісного пом'якшення". Тим не менш, Баллард вважає, що такий розвиток подій малоймовірний.

Головною корпоративної новиною став виступ голови автогіганта GM Мері Барра перед американським конгресом. Причина її виклику на Капітолійський пагорб - відгук 7 млн автомобілів GM з початку року. Одна з причин, по якій це сталося, стосувалася несправності в системі запалювання. За попередніми даними, ця проблема вже призвела до ДТП з 13 смертельними наслідками.

"Сьогоднішній General Motors буде надходити правильно. Ми почнемо це з моїх щирих жалю тим, кого торкнулися відгуки автомобілів, і співчуття родичам і друзям загиблих і постраждалих в тих аваріях", - почала свій виступ Барра. Котирування GM до кінця сесії виросли на 1,6%.

За підсумками торгової сесії 2 квітня 2014 р. індекс Dow Jones виріс на 40,39 пункту (+0,24%) - до 16573,00 пункту, індекс S&P підвищився на 5,38 пункту (+0,29%) - до 1890,90 пункту, а індекс Nasdaq - на 8,42 пункту (+0,20%) - до 4276,46 пункту.