ua en ru

У США фондові торги відкрилися 3 квітня бічним рухом індексів

Фондові торги в США відкрилися 3 квітня бічним рухом індексів.

Фондові торги в США відкрилися 3 квітня бічним рухом індексів. Після "ралі" напередодні сьогодні інвестори поводяться більш обережно напередодні ключового доповіді Мінпраці станом ринку праці у березні, який буде опублікований 4 квітня. Втім, аналітики не виключають, що американські індекси можуть побити сьогодні нові рекорди. Напередодні індекс S&P увосьме з початку року оновив свій історичний рекорд.

Напередодні була опублікована доповідь агентства ADP за рівнем зайнятості, який, як вважається, передбачає офіційний звіт Мінпраці. За даними агентства, в березні кількість зайнятих у приватному секторі громадян збільшилась на 191 тис. при прогнозі 195 тис. Але це все одно вище лютневих 178 тис. (переглянуто з 139 тис.). Очікується, що Мінпраці повідомить про приріст нових робочих місць в березні на 200 тис.

Також американські інвестори сьогодні спостерігали за засіданням Європейського центрального банку, на якому було прийнято рішення зберегти ключову облікову ставку на нинішньому рівні 0,25%. Голова ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що на зустрічі обговорювалися різні заходи "кількісного пом'якшення" європейської економіки, у разі якщо інфляція продовжить триматися на такому низькому рівні. Нагадаємо, в березні зростання споживчих цін в єврозоні склав 0,5%.

Серед корпоративних новин відзначимо початок торгівлі на біржі нових акцій Google, число яких збільшилося в результаті дроблення акцій у відношенні 2 : 1. Нові паперів технологічного гіганта мають клас C, але не володіють правом голосу і будуть торгуватися під оригінальним тікером GOOG, в той час як старі голосуючі акції Google класу А будуть торгуватися під новим тікером GOOGL. І ті, і інші папери корпорації ростуть в ціні на 3,3%.

Станом на 19:14 мск 3 квітня 2014 р. індекс Dow Jones знижується на 9,15 пункту (-0,06%) - до 16563,85 пункту, індекс S&P опускається на 0,99 пункту (-0,05%) - до 1889,91 пункту, а індекс Nasdaq - на 14,49 пункту (-0,34%) - до 4261,97 пункту.