ua en ru

Фондові торги В США 28 січня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 28 січня відкрилися незначним підвищенням провідних індексів, чому сприяло як фінансова звітність низки американських компаній, так і деякі макроекономічні події.

Фондові торги в США 28 січня відкрилися незначним підвищенням провідних індексів, чому сприяло як фінансова звітність низки американських компаній, так і деякі макроекономічні події.

До офіційного торгового старту результати своєї діяльності за квартал опублікував цілий ряд американських компаній, серед яких і мультимедійна комунікаційна компанія Comcast, автовиробник Ford і фармацевтична компанія Pfizer.

Фінансова звітність Pfizer порадувала інвесторів, відправивши котирування компанії в зелене поле ще до офіційного початку торгів. Скоригований показник чистого прибутку на акцію компанії склав за підсумками IV кварталу 0,56 дол. Аналітики очікували більш скромного результату - 0,52 дол/акція. Папери Pfizer відкривають торги підвищенням на 3%.

Ще одним відзвітували став автовиробник Ford, чия скоригований прибуток на акцію за підсумками IV кварталу склав 0,31 дол., а квартальна виручка досягла позначки 37,6 млрд дол. проти 36,3 млрд дол. роком раніше. Аналітики розраховували, що квартальна виручка компанії складе 35,17 млрд дол., а прибуток на акцію складе 0,28 дол. Результати перевершили прогноз, на тлі чого котирування Ford піднімаються на 0,8%.

Прибуток телекомунікаційної Comcast зросла за підсумками IV кварталу на 26% порівняно з аналогічним показником роком раніше.

Прибуток склав 1,91 млрд дол., що в перерахунку на акцію компанії залишає 72 центру. Роком раніше показник перебував на позначці 1,51 млрд дол., що аналогічно прибутку в 56 центів на акцію. Зростання прибутку пов'язане із збільшенням числа абонентів компанії.

Виручка компанії в IV кварталі зросла до 16,9 млрд дол. проти 15,9 млрд дол. роком раніше. Папери Comcast дорожчають на 2%.
Відмінними результатами також відзначилася американська хімічна компанія DuPont. Її прибуток продемонструвала істотне зростання: якщо в IV кварталі 2012 р. прибуток компанії склав 92 млн дол., або 9 центів на акцію, то за підсумками трьох останніх місяців 2013 р. показник досяг позначки в 185 млн дол., що еквівалентно 20 центів на акцію компанії. Крім відмінних квартальних результатів, компанія також оголосила про проведення зворотного скуповування паперів на суму 5 млрд дол. Її котирування зростають на 0,5%.

Після офіційного завершення сесії стануть відомі квартальні результати Yahoo, телекомунікаційної AT&T, а також виробника електронних ігор Electronic Arts.

Деяким розчаруванням для інвесторів стали макроекономічні дані - Міністерство торгівлі США повідомило, що обсяг замовлень на товари тривалого користування в США в грудні 2013 р. несподівано знизився на 4,3%. Нові дані виявилися несподіванкою: аналітики Reuters, прогнозували, що цей показник виросте на 1,8%.

Станом на 16:46 за київським часом 28 січня 2014 р. індекс Dow Jones підвищився на 76,87 пункту (+0,49%) - до 15914,75 пункту, індекс S&P росте на 7,14 пункту (+0,40%) - до 1788,22 пункту, а індекс Nasdaq - на 2,19 пункту (+0,06%) - до 4086,50 пункту.