ua en ru

У США понад 20 людей загинуло через морози

Більше 20 американців стали жертвами морозів в східній частині США. Причиною їх смерті стала гіпотермія (переохолодження), повідомляє телеканал The Weather Channel.

Причиною низьких температур у східній і центральній частині країни став так званий "Сибірський експрес". Суть цього погодного явища полягає в тому, що область високого тиску, що утворюється над Сибіром, через Арктику поширюється в Канаду і США, викликаючи похолодання. Серед жертв опинилися дев'ять жителів штату Теннессі. Шестеро людей померли в Пенсільванії, ще два - в Іллінойсі.

Смерті через переохолодження були також зафіксовані в Індіані, Огайо і Кентуккі. Крім того, кілька людей загинули в результаті аварій, викликаних ожеледицею. За останній тиждень в США, згідно з даними Національного центру кліматичних даних та Національної служби погоди, були побиті понад 500 денних температурних рекордів. 20 лютого вони були зафіксовані в кількох великих містах на східному узбережжі, в тому числі Нью-Йорку, Вашингтоні та Філадельфії.

Через негоду в деяких школах країни були скасовані заняття. Ряд населених пунктів залишилося без електропостачання через обмерзання дротів. 21 лютого в північно-східних регіонах країни очікується чергове похолодання.

"На цьому тижні відбулося найбільш інтенсивний "арктичний вибух" в східній частині США в 21 столітті. Це, безумовно, одна із самих холодних повітряних мас, яка сталася в самому кінці зими, всього за місяць до весняного рівнодення", - констатував старший метеоролог The Weather Channel Нік Витджен.

Нагадаємо, в листопаді в результаті аномальних снігопадів у США загинули не менше 7 осіб.