ua en ru

В РНБО відзначають зменшення використання важкого озброєні з боку терористів

Останнім часом відзначається зменшення використання важкого озброєні з боку терористів.

Останнім часом відзначається зменшення використання важкого озброєні з боку терористів. Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Загалом відмічається тенденція до зменшення використання важкого озброєнні з боку збройних формувань", - заявив Лисенко.

Разом з тим, за його словами, минулої доби терористи та непідконтрольні збройні формування обстріляли блокпости сил ЗСУ в районі Донецького аеропорту, а також населених пунктів населених Дебальцеве, Виноградова, Гнутове, Піски, Трудівське, Гранітне та курган Могила Гостра.

"Разом з тим відмічається зменшення інтенсивності обстрілів, про що також відзначають міжнародні спостерігачі", - підкреслив Лисенко.

Проте він зазначив, що вчора терористи обстріляли жилі квартали міста Мар'ївка.

"Українські військові відкривали вогонь лише у відповідь, коли є безпосередня загроза їх життю та життю мирних мешканців", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, 20 вересня 2014 р. в Мінську учасники тристоронньої контактної групи Україна - ОБСЄ - Росія підписали меморандум, згідно з яким позиції сторін у зоні антитерористичної операції закріплюються по лінії на 19 вересня 2014 р. Також згідно з меморандумом, сторони повинні відвести важке озброєння і створюють 30 кілометрову буферну зону.