ua en ru

В РНБО назвали обстріл школи в Донецьку спланованою акцією з дискредитації сил АТО

У Раді національної безпеки і оборони України вважають вчорашній обстріл школи в Донецьку, в результаті якого загинули двоє дітей, спланованою акцією з дискредитації української армії.

У Раді національної безпеки і оборони України вважають вчорашній обстріл школи в Донецьку, в результаті якого загинули двоє дітей, спланованою акцією з дискредитації української армії. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчорашній випадок - це вже просто нахабна провокація. Чому там відразу з'явилася російська (знімальна - ред.) група, бо вона там вже була. Вони чекали, що це була спланована акція... Зараз обставини розслідуються", - заявив Лисенко.

Також він зазначив, що снаряд прилетів з боку Макіївки, де дислокуються російські бойовики. Про це, на думку спікера РНБО, свідчить характер воронки і траєкторія польоту снаряда.

Нагадаємо, 5 листопада в результаті попадання снаряда на спортивний майданчик біля донецької школи №63 загинуло 2 дітей, ще 3 отримали поранення.