ua en ru

У разі необхідності Росія може ввести єдиний митний тариф на ввезення товарів з України, – Глазьєв

Якщо після підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом будуть порушені інтереси російських товаровиробників, Росія може ввести єдиний митний тариф на ввезення товарів з території України. Про це під час Ялтинської європейської стратегії заявив радник Президента РФ Сергій Глазьєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Микола Янович Азаров говорив про реімпорт. Реімпорт - це питання якості роботи митниці. Набагато важливішою є перспектива витіснення українських товарів на російський ринок з тої причини, що не зможуть українські товаровиробники за два роки перейти на європейські технічні регламенти. Якщо український ринок буде для них закритий, то єдиним ринком збуту залишиться ринок Митного союзу", - пояснює Глазьев.

За його словами, в РФ стурбовані, що скасування санітарно-ветеринарного контролю на кордоні з ЄС створить певні епідеміологічні загрози, що призведе до необхідності введення більш жорстких норм контролю на кордоні.

"І про це Президент РФ Володимир Путін говорив буквально позавчора, що якщо в нас будуть побоювання, що будуть порушені інтереси наших товаровиробників, то, згідно до норм СОТ, ми будемо не тільки застосовувати захисні механізми, але по мірі того, як Україна буде обнуляти свій імпортний тариф з ЄС, будемо вводити єдиний митний тариф на ввіз товарів з української території. Це буде означати ще більше погіршення торгового балансу України", - зазначив він.