ua en ru

У Следкоме РФ заявляють, що у них немає підстав для звільнення Савченко

У Следкоме РФ заявляють, що у них немає підстав для звільнення Савченко

У Слідчому комітеті Росії заявляють, що у них немає підстав для зміни запобіжного заходу української льотчиці Надії Савченко. Про це йдеться у заяві керівника прес-служби слідчого комітету росії Володимира Маркіна.

"Усілякі чутки, поширювані з приводу якогось майбутнього звільнення обвинуваченої Надії Савченко, не мають під собою ніяких підстав. Савченко утримується в слідчому ізоляторі як обвинувачена у вчиненні особливо тяжкого злочину. І хочу нагадати, що, за даними слідства, вона була ніякої не льотчицею, а всього лише наводчицей, в даному випадку співучасником вбивства російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Заарештована вона рішенням суду, і саме суду в подальшому визначати ступінь вини і міру покарання", - йдеться в заяві.

"А поки справа знаходиться в стадії розслідування, проводяться слідчі дії, спрямовані на закріплення доказів причетності Савченко до осудним їй злочинів", - додав Маркін.

Нагадаємо, 12 лютого за підсумками переговорів у Мінську Президент України Петро Порошенко заявив про досягнення домовленості про швидке звільнення Савченко.

Пізніше адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що справа Савченко буде завершуватися процесуальним способом.

Росія вважає, що Савченко не входить в загальну угоду з обміну заручниками.