ua en ru

У Сирії за останню добу в результаті боїв загинули близько 160 осіб, - правозахисники

У Сирії за останню добу в результаті запеклих боїв між повстанцями і прихильниками Президента Башара Асада вбито близько 160 чоловік, з них більше 110 - мирні жителі. Про це повідомили опозиційні сирійські правозахисники, які базуються в Лондоні, передає радіо "Свобода".

За даними Центру зі спостереження за дотриманням прав людини, в Алеппо загинули декілька десятків городян, у тому числі діти. Бої йдуть в районі головного міського базару. Також повідомляється про загибель 18 солдатів урядових військ, які потрапили в засідку в провінції Хомс, і про обстріли житлових кварталів у містах Хама і Дераа.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун на зустрічі з міністром закордонних справ Сирії Валідом аль-Муаллемом в понеділок піддав режим Асада критиці за триваюче насильство в країні і масові порушення прав людини. До цього аль-Муаллем, виступаючи на сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку, обрушився з різкою критикою на арабські країни і країни Заходу, звинувативши їх в прямій підтримці повстанців, яких він назвав "терористами". Глава МЗС Сирії закликав опозицію до "діалогу", а міжнародне співтовариство - до підтримки мирного вирішення конфлікту.

Нагадаємо, зіткнення між прихильниками і супротивниками Президента Башара Асада тривають з 15 березня 2011 року. Жертвами протистояння, за оцінками ООН, стали не менше 21 тис. чоловік. Оцінка офіційного Дамаска інша: 8 тис. загиблих.

Читайте також: МЗС Сирії звинуватив США, Францію, Катар, Туреччину і Саудівську Аравію в підтримці тероризму