ua en ru

У Сімферополі у першотравневій демонстрації взяли участь близько 50 тис. осіб

По центральній вулиці Сімферополя з нагоди відзначення Міжнародного для солідарності трудящих пройшла хода чисельністю близько 50 тис. осіб

По центральній вулиці Сімферополя з нагоди відзначення Міжнародного для солідарності трудящих пройшла хода чисельністю близько 50 тис. осіб, передає кореспондент РБК-Україна.

У ході брали участь представники громадських, спортивних організацій, навчальних закладів, великих підприємств усіх районів міста. За даними кореспондента, на демонстрацію "зганяли" студентів і бюджетників.

За словами в. о. голови Ради міністрів РК Сергія Аксьонова, в Сімферополі вперше пройшла така масова демонстрація з участю представників районів міста, навчальних закладів, громадських організацій.

"Це патріотичний підйом в Криму, який, ми впевнені, перекинеться і на Російську Федерацію. Кримчани йдуть назустріч, сприймають деякі незручності як належне, але ради тому, що повернулися додому, а ми в свою чергу зробимо все, щоб створити їм комфортні умови і вони відчули себе в Росії по-справжньому вдома", - заявив Аксьонов.

У свою чергу голова Державної Ради РК Володимир Константинов зазначив, що для кримчан травневі свята - це дні єднання.

"Всі люди різних політичних поглядів, різних політичних переконань зібралися в цей день разом. Це підйом нашого російського народу. Люди в піднесеному настрої, і наше завдання - виправдати надії, зробити все, щоб "Кримська Весна" залишилася в пам'яті такий навесні, таким настроєм, яким ми сьогодні її побачили", - підкреслив Константинов.