ua en ru

У Сімферополі засудили сільського голову та двох депутатів за хабарництво в особливо великих розмірах

Центральним районним судом м. Сімферополя ухвалено вирок стосовно трьох членів організованого злочинного угруповання, до якого входили Ізобільненський сільський голова та два депутати цієї сільради, один з яких є сином голови за вимагання хабаря в особливо великих розмірах. Про це повідомила прес-служба прокуратури АР Крим.

"Прокуратурою повністю доведено їх вину у вчиненні злочинів, пов'язаних з вимаганням та отриманням хабарів в особливо великих розмірах за вирішення питань про виділення на території Великої Алушти земельних ділянок", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, засуджені одержали майже 1 млн грн за сприяння в наданні 0,5 га та намагалися отримати ще в три рази більшу суму за 2,5 га.

За одержання хабарів та замах на їх отримання Ізобільненському сільському голові призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі.

Інші члени ОЗУ отримали по 9-11 років ув'язнення. До всіх злочинців застосовано додаткове покарання у виді конфіскації майна та позбавлення права протягом трьох років обіймати певні посади.

Читайте також: У Сумській області затримано працівника митного посту за одержання хабара в 10,5 тис. грн