ua en ru

У Шевченківському районі Києва відключено від опалення 267 житлових будинків

У Шевченківському районі столиці відключені від опалення 499 жителів у 267 житлових будинках, 6 лікувальних установах, 8 школах і 212 відомчих будівлях столиці протягом сьогоднішнього дня, з 9:00 до 16:00 з метою попередження аварії на теплотрасі. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Жителі не мерзнули поки, тому що сьогодні до 9:00 ранку у них було тепло і вони не постраждали, і вже сьогодні вночі у них буде тепло. Тобто навіть на добу їм не буде перервана (подача) опалювання" - сказав Мазурчак.

Він також повідомив, що київським споживачам, які страждають в результаті аварій на мережах або по інших причинах позбавляються комунальних послуг, окрім неплатників, проводиться перерахунок і "люди не платять за той день, коли тепла немає".

"Причина - аварії це зношеність труб, оскільки тепломережа 1971 року. Уявіть, скільки вона експлуатується і приєднана якраз до місця стику з новою мережею, яка була 2001 року перекладена, саме в цьому місці є витік. 499 споживачів мають опалювання від цієї мережі, вони зараз відключені. Планове відключення почалося о 9:00 ранку і зараз вже йдуть зварювальні роботи. До 16-17 годин все буде завершено і буде заповнена центральна мережа теплоносієм. Починаючи з 17-18 годин буде наповнення мереж, а вночі у людей вже буде тепло", - сказав Мазурчак.

Варто відзначити, що відключені будинки розташовуються на вулицях: Артема, Воровського, Гоголевська, Дмитрівська, Коцюбинського, Некрасовська, Кудрявська, Обсерваторна, Тургенєвська, Олеся Гончара, Рейтарська, Богдана Хмельницького, Ярославів Вал, Велика Житомирська, Срітенська, Павлівська, Полтавська, Златоустівська, Львівська площа, Вознесенський і Кудрявський узвози, бульвар Шевченка; у провулках: Нестерівський, Кияновський, Белінський, Бехтерівський і Чеховський; на проспекті Перемоги.

Читайте також: У морози весь Харків на 2 дні залишили без гарячої води, а близько 300 будинків Києва без тепла