ua en ru

У Сєвєродонецьку відкриють єдиний уцілілий на Донбасі аеропорт, - ОДА

У Сєвєродонецьку Луганської області буде відкрито єдиний вцілілий у результаті бойових дій на Донбасі аеропорт.

У Сєвєродонецьку Луганської області буде відкрито єдиний вцілілий у результаті бойових дій на Донбасі аеропорт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"З початку бойових дій на Донбасі міжнародний аеропорт р. Луганська захоплений бойовиками ЛНР, зруйнований і непридатний для використання. Міжнародний аеропорт Донецька, побудований до "Євро-2012", на сьогодні контролюється українськими військовими, за нього ведуться запеклі бої, злітна смуга і технічні приміщення зруйновані або сильно пошкоджені. Єдиний уцілілий на Донбасі аеропорт, який міг би здійснювати регулярні внутрішні і міжнародні рейси, залишився в Сєвєродонецьку. Він належить ПАТ "Укртрансгаз" і не функціонує, оскільки не є профільним для роботи суспільства", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сьогодні, 9 жовтня, голова Луганської ОДА Геннадій Москаль провів переговори з головою правління ПАТ "Укртрансгаз" Ігорем Прокоповым про передачу аеропорту на баланс ОДА.

"Необхідні документи вже готуються у відповідності з українським законодавством. Після передачі ОДА прийме всі заходи для запуску Сєвєродонецького аеропорту та здійснення регулярних повітряних перевезень в першу чергу з Києвом", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив про перенесення Луганської ОДА в Сєвєродонецьк.