ua en ru

У Севастополі води з "недоторканного запасу" вистачить до 26 грудня

У Севастополі води з "недоторканного запасу" вистачить до 26 грудня
У Севастополі ситуація з водою залишається критичною, води з корисного обсягу запасів водосховища вистачить до 27 листопада, а з "недоторканного запасу" - до 26 грудня.

У Севастополі ситуація з водою залишається критичною, води з корисного обсягу запасів водосховища вистачить до 27 листопада, а з "недоторканного запасу" - до 26 грудня. Про це йдеться в повідомленні "уряду" Севастополя.

"Станом на 11 листопада 2014 р. ситуація з водопостачанням в Севастополі склалася критична. За кількістю опадів вона відповідає 1993 гю., коли основне джерело водопостачання міста - Чорноріченське водосховище було обрано до "мертвого" об'єму, і вода в квартири жителів міста подавалася 2-3 години на добу", - повідомив директор Департаменту міського господарства Севастополя Андрій Атаманцев.

Так, за даними севастопольських влади, сьогодні у водосховищі знаходиться 8,7 млн куб. м води. З них 7 млн куб. м - "умовно недоторканний" запас: 3 млн куб. м - це недоторканний аварійний запас, ще 3 млн - "мертвий" об'єм, після якого починають гинути живі організми, та 1 млн - це мулові відкладення. Таким чином, корисний об'єм становить 1,7 млн куб. м. При існуючому витраті води запасів води повинно вистачити орієнтовно на 16 днів, тобто до 27 листопада цього року. Якщо використовувати воду "недоторканного аварійного" запасу, то її вистачить до 26 грудня.

Після цього, за повідомленням влади, водозабір з водосховища повністю припиниться і південна частина міста, Балаклава і Інкерман залишаться без централізованого водопостачання. Проблеми з водою можуть спричинити за собою і проблеми з опаленням, так як для підживлення системи опалення щодня потрібно від 10 до 13 тис. куб. м води.

Нагадаємо, нещодавно у Севастополі через брак запасів води для жителів ввели графік подачі водопостачання.