ua en ru

У Севастополь прибув міжнародний хресний хід з мощами Святого Володимира

Як повідомили організатори хресної ходи - міжнародна громадська організація "День Хрещення Русі", - Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ ковчег з мощами хрестителя Русі були доставлені літаком з Мінська.Молитовний хід містами Росії, Білорусі та України проходить з благословення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

З Севастополя розпочнеться хресний хід по єпархіях Української Православної Церкви.

Ковчег доставлений у верхній храм Свято-Володимирського кафедрального собору.

"Святий рівноапостольний великий князь Володимир, хреститель землі руської, повернувся своїми стопами в Херсонес, де прийняв хрещення 1025 років тому, напередодні Пасхи, у Велику суботу. Хресний хід проходить по всіх містах святої Русі. І ця соборна молитва жителів Росії, Білорусі, України угодна Богу. Князь Володимир своїми стопами обходить ту землю, яку він хрестив. Світло істини Христової торкнулося кожного з наших праотців, торкнулося нас торкнеться і наших нащадків", - сказав благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта.

У свою чергу насельник московського Данилова ставропігійного чоловічого монастиря ієромонах Михей, який супроводжує святиню, зазначив: «Це радісна подія для всіх православних християн. Віра нас об'єднала, віра нас зміцнила. Через князя Володимира, через православну віру до нас прийшли доброта, щирість, відрізняють наші слов'янські народи. Просити князя Володимира, щоб він допоміг нам вистояти в благочесті в непростий час спокус. Будемо жити з Богом ».

У Севастополі ковчег з мощами святого рівноапостольного князя Володимира пробуде до 6 липня, після чого хресний хід рушить до Одеси.

Хресний хід завершиться 27 липня в Києві на Хрещатику, де його зустрінуть Патріарх Кирил та ієрархи всіх Помісних православних Церков.

В цей же час на Хрещатику відбудеться концерт за участю хору київських монастирів, Кубанського козачого хору артистів з України, Росії, Білорусі. На екранах демонструватимуться 3D-анімація, розповідає про Хрещення Русі.