ua en ru

У Рахунковій палаті вважають нереальним закінчення будівництва комплексу "Мистецький арсенал" до 2017 р

У Рахунковій палаті вважають нереальним закінчення будівництва комплексу "Мистецький арсенал" до 2017 р
У Рахунковій палаті вважають нереальним завершення будівництва Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал" до 2017 р.

У Рахунковій палаті вважають нереальним завершення будівництва Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал" до 2017 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Рахункової палати.

"Як показав аудит, реставраційні та будівельні роботи виконані лише на 24% проектної вартості, оскільки їх фінансування відбувалося нерегулярно і в обсягах, які були значно меншими, ніж визначалося проектною документацією. Кінцевий термін завершення будівництва неодноразово переносився, на сьогодні це 2017 рік. Враховуючи існуючі темпи та обсяги фінансування будівельних робіт, навіть цей термін нереальний. "Мистецький арсенал", на жаль, перетворився в черговий довгобуд національного масштабу", - йдеться в повідомленні.

Також у Рахунковій палаті зазначили, що кошти держбюджету на будівництво музейного комплексу протягом останніх 5 років були розпорошені між кількома головними розпорядниками, що призводило до їх "безконтрольного використання", а також занижувало відповідальність за досягнення кінцевого результату.

Нагадаємо, Рахункова палата вважає, що Мінсоцполітики в 2012-2013 рр. профінансувала 19 безрезультатних наукових розробок.