ua en ru

В СБУ під люстрацію потраплять 20% представників офіцерського корпусу, - Наливайченко

У Службі безпеки України вже проведена люстрація вищої ланки керівництва, а вступ у силу закону про очищення влади стосуватиметься кожного п'ятого офіцера.

У Службі безпеки України вже проведена люстрація вищої ланки керівництва, а вступ у силу закону про очищення влади стосуватиметься кожного п'ятого офіцера. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко (на фото) в ефірі програми "Вечір з Миколою Княжицьким" на Espreso.tv.

За словами Наливайченка, після вступу в силу закону про очищення влади під люстрацію підпаде 20% офіцерського складу СБУ.

"Керівництво повністю змінено, з керівництвом я взагалі не думаю, що у нас є питання - у нас є й молоді люди, в тому числі й заступники голови СБУ, майданівці", - наголосив Наливайченко.

"Що стосується офіцерів другої ланки, то, я думаю, під люстрацію підпадає до 20% людей, за віком, які служили... ще в КДБ", - припустив очільник спецслужби.

Водночас Наливайченко запевнив, що після втечі Віктора Януковича керівництво СБУ було очищено на 90%.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 3 жовтня не виключив можливості внесення змін до прийнятого Радою закону "Про очищення влади" (люстрацію).

Як відомо, перед підписанням закону про люстрацію Порошенко вивчить рекомендації міжнародних організацій.

3 жовтня Президент заявив про те, що прийняв рішення підписати закон "Про очищення влади" (люстрацію).