ua en ru

У Ростовській області в 15 територіях регіону, що межують з Україною, введений режим НС

У Ростовській області В 15 прикордонних територіях регіону введено режим НС

У Ростовській області В 15 прикордонних територіях регіону введено режим НС. Відповідне розпорядження підписав ввечері, 4 червня, губернатор Василь Голубєв після повернення з робочої поїздки в Мартиновський район.

Підставою для введення надзвичайного режиму на Дону послужила необхідність забезпечення життєдіяльності в пунктах тимчасового розміщення людей, що прибувають в Ростовську область з південно-східних областей сусідньої України, повідомляє прес-служба губернатора.

"Режим НС дозволить швидко організовувати додаткові пункти тимчасового розміщення біженців з південно-сходу України. За останню добу їх кількість помітно зростає. В основному їдуть жінки, старики і діти. Треба допомагати сусідам", - відзначив Голубєв в своєму мікроблозі в Twitter.

Режим надзвичайної ситуації, в першу чергу, стосується муніципальних, регіональних структур, які відповідають за попередження та ліквідацію наслідків НС. Він дозволить їм максимально оперативно і на законних підставах організувати роботу пунктів тимчасового проживання і харчування постраждалих людей, пояснили в прес-службі.

Згідно з розпорядженням, зона НС поширюється на 15 муніципальних утворень Ростовської області. Це міста Азов, Гуково, Донецьк, Зверево, Новошахтинськ, Таганрог, а також Неклиновский, Матвеєво-Курганський, Куйбишевський, Rodionovo-Несветайский, Красносулинский, Каменський, Тарасівський, Миллеровский, Чортківський райони.

За минулу добу, з 3 по 4 червня, російсько-український кордон з боку України перетнули понад 7 тис. осіб. Багато з них їдуть до родичів, які проживають на території Росії, транзитом через Ростовську область.

Голубєв розпорядився про розгортання у разі необхідності силами департаменту з надзвичайних ситуацій регіону трьох наметових таборів, в яких зможуть розміститися до 150 осіб.