ua en ru

У російському уряді констатували "істотне" вплив ситуації в Україні на плани розвитку РФ

У російському уряді констатували "істотне" вплив ситуації в Україні на плани розвитку РФ Джерело фото:twitter.com/Persona Grata

Перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов заявив, що плани розвитку Росії істотно змінилися через ситуацію в Україні. Таку заяву він зробив, виступаючи в рамках урядової години в Держдумі, передає РБК.

"Ми навіть при високих цінах на нафту підійшли до певної точки, коли російська економіка відчувала гальмування. Ми про це відкрито говорили, ніколи цього не приховували, але наші плани з розвитку істотно стали змінюватися, коли відбулися події в Україні", - сказав Шувалов.

Віце-прем'єр зазначив, що події в Україні відбувалися в той момент, коли, на думку аналітиків, "ще не закінчилася криза, структурний криза 2008 р.". За словами Шувалова, в даний час багато економіка світу шукають "новий баланс, своє місце в житті". Чиновник звернув увагу депутатів, що конфлікт в Україні і конкурентна боротьба проходять на тлі цього пошуку.

Шувалов окремо висловився про вплив на економіку санкцій, які ввели проти Росії країни Євросоюзу, США і їх союзники. Віце-прем'єр пояснив, що жорсткі обмежувальні заходи щодо економіки Росії були введені одночасно з її "певним гальмуванням" і падінням цін на нафту.

Напередодні, 29 січня, глави МЗС країн Євросоюзу вирішили розширити санкційний режим проти Росії у зв'язку з ескалацією конфлікту на Донбасі. Учасники зустрічі домовилися продовжити санкції до кінця 2015 р., включити в санкційний список нові імена і почати підготовку нових обмежувальних заходів.