ua en ru

У Росії затримано кримського кілера, який перебував у розшуку 16 років

Оперативники "розшукового" відділу Управління кримінального розшуку Криму спільно із російськими колегами кілька днів тому затримали в Ростові-на-Дону 42-річного кримського злочинця, який 16 років перебував у бігах.

У минулому він активний учасник ОЗГ "Сейлем" і студент факультету фізвиховання Сімферопольського держуніверситету, нині ТНУ.

Затриманий входив до бригади сейлемських кілерів, які скоїли замах на гендиректора великого ялтинського підприємства. П'ятеро кілерів, включаючи підозрюваного, вивчали маршрути пересування потенційної жертви. Вбивство вони вирішили скоїти на трасі Ялта-Севастополь, біля повороту на селище Гаспра. Вони наперед вибрали і заховали поряд у лісопосадці автомати Калашникова.

У призначений день вони прибули до обраного місця на двох "Жигулях". Коли повз проїздив мікроавтобус "Тойота" з гендиректором, його водієм і ще одним пасажиром - жінкою - кілери, які вискочили із засідки, відкрили вогонь і перетворили мікроавтобус на решето. У повній упевненості, що всі, хто знаходився в "Тойоті" мертві, злочинці швидко сховалися з місця події. Але всі три пасажири мікроавтобуса, хоч і отримали важкі поранення, але вижили. Міліція тоді швидко вийшла на слід учасників нападу. Трьох затримали відразу, а двом (у тому числі і затриманому) вдалося сховатися.

Перший час він ховався в Підмосков'ї, а потім перебрався до Ростову-на-Доні, де успішно зайнявся бізнесом, а потім перевіз сюди молоду дружину із маленьким сином.