ua en ru

У Росії збитки у сфері зв'язку від повені на Далекому Сході склали близько 931,8 тис. дол

У Росії збитки у сфері зв'язку від паводків на Далекому Сході, за попередніми оцінками, склав близько 31 млн руб. (близько 931,8 тис. дол.), збитки у сфері поштового зв'язку - 14,5 млн руб. (435 841 тис. дол.). Про це повідомили в Міністерстві зв'язку і масових комунікацій РФ.

У відомстві розповіли, що у всіх підтоплених населених пунктах для жителів доступні послуги зв'язку. У Амурської області, Єврейської автономної області (ЄАО) і Хабаровському краї ВАТ "Вимпелком" (торгова марка "Білайн"), ВАТ "МегаФон" і ВАТ "МТС" ввели режим аварійного міжмережевого роумінгу, який дозволяє абонентам користуватися послугами будь-якого з цих операторів.

На території ЄАО цей режим також забезпечив оператор Tele2. За даними Мінкомзв'язку, послугою щодня користуються близько 6 тис. осіб.

Крім того, заборонено відключення послуг проводового телефонного зв'язку в разі заборгованості по оплаті. Всі дзвінки з таксофонів, розташованих в населених пунктах зони підтоплення, як всередині регіону, так і по всій Росії громадяни можуть здійснювати безкоштовно. Всі пункти тимчасового розміщення забезпечені стільниковим зв'язком.

У Мінкомзв'язку також повідомили, що дротовий телефонний зв'язок відновлено в 64 населених пунктах, на території яких проживають близько 360 тис. громадян. Аварійно-відновлювальні роботи на мережах телефонного та поштового зв'язку продовжують вести 44 бригади.

Нагадаємо, що з 2 вересня 2013 р. в 42 тис. відділень поштового зв'язку буде відкрито прийом пожертвувань для постраждалих від повеней на Далекому Сході. Тарифний збір за переклади скасовано. Доставка додаткових виплат потерпілим від стихії мешканцям здійснюється безкоштовно.