ua en ru

У Росії стабілізувалися ціни на гречку

За даними моніторингу Федеральної антимонопольної служби Росії (ФАС), ціни на гречку в Росії стабілізувалися. Про це повідомив РБК заступник глави відомства Андрій Циганов.
"Ми вважаємо, що все нормалізувалося. Спостерігається більш-менш стабільна ситуація. Зростання цін припинилося, вони скорегувалися, і зараз говорити про якісь проблеми на ринку я б не став", - заявив він.
За словами А.Циганова, стабілізація цін відбулася завдяки вступу на ринки гречки нового врожаю та увазі до цієї теми уряду РФ. Він також зазначив, що ФАС порушила 170 справ за результатами моніторингу цін на соціально значущі продукти харчування.
Нагадаємо, ФАС почала проводити моніторинг цін на соціально значущі продукти харчування в липні 2010 р., коли позначилися проблеми посухи і дефіциту на російському продовольчому ринку. Як раніше повідомляв заступник глави ФАС Андрій Кашеваров, станом на кінець вересня 2010 р. були прийняті рішення по 10 справах щодо 50-60 учасників продовольчого ринку. За гречаній крупі найбільшу справу було порушено в Омську в відношенні 10 постачальників: був визнаний факт змови між ними.