ua en ru

У Росії проходять масштабні військові збори

Міністерства оборони Російської Федерації проводить планові військові збори на території 19 суб'єктів Російської Федерації, де дислоковано війська Західного військового округу (ЗВО).

Міністерства оборони Російської Федерації проводить планові військові збори на території 19 суб'єктів Російської Федерації, де дислоковано війська Західного військового округу (ЗВО). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

"Планові військові збори з громадянами, які перебувають у запасі, почалися 1 серпня, будуть проходити до жовтня на території 19 суб'єктів Російської Федерації, де дислоковано війська Західного військового округу (ЗВО)", - йдеться в повідомленні.

При цьому максимальна тривалість перебування громадян на зборах не перевищить двох місяців. В середньому ж, середньостатистичний учасник зборів буде притягнутий до цих заходів на термін від 15 до 25 днів.

"Громадянин у віці 35-40 років, завершивши проходження військової служби від 10 до 20 років тому, за своїм військовим професійним знанням і військової виучки не відповідає сучасним вимогам Збройних Сил Російської Федерації, тому для того, щоб повною мірою відповідати своєї військової спеціальності, йому необхідно вивчати нову військову техніку", - додали в прес-службі.

Відзначається, що переозброєння з'єднань і військових частин на більш сучасні зразки військової техніки, що призводить до потреби в перепідготовці і доподготовке громадян, перебувають у запасі.