ua en ru

У РФ суд заарештував опозиціонерів Навального й Удальцова на 15 діб за непокору поліції

Світовий суд Пресненського району Москви призначив блогеру Олексію Навальний і координатору руху "Лівий фронт" Сергію Удальцову покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 15 діб. Суддя визнав, що опозиціонер порушив ст.19.3 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення (непокора законному розпорядженню співробітника поліції).

Як повідомлялося, минулої ночі поліція затримала близько 200 учасників протестних "народних гулянь". У поліції це пояснили тим, що "деякі бажаючі взяти участь в неузгоджених заходах у Москві, незважаючи на профілактичні бесіди, після яких їх відпускали, багаторазово намагалися вчинити протиправні дії, порушуючи загальний правопорядок в місті". Серед затриманих виявилися Навальний, журналісти Роман Волобуєв, Пилип і Тихон Дзядко, головний редактор журналу "Афіша" Ілля Красильщик, координатор руху "Лівий фронт" Сергій Удальцов, телеведуча Ксенія Собчак.

Навальний та інші представники опозиції були затримані після того, як співробітники поліції витіснили протестувальників із Пушкінській площі. Група опозиціонерів, серед яких були Навальний і Собчак, вирушила в бік Нікітських воріт, де і була зупинена поліцейськими і поміщена в автозаки.

Про безстрокові "народні гуляння" в центрі Москви опозиція оголосила ввечері 7 травня. На наступний день активісти почали збиратися в районі пам'ятника Героїв Плевни у Китай-місті, проте потім були витіснені з цієї території.