ua en ru

В результаті набрання чинності Митного кодексу додаткові надходження до держбюджету складуть більше 10 млрд грн, - Хомутиннік

В результаті набрання синності нового Митного кодексу до державного бюджету надійде понад 10 млрд грн. Про це заявив народний депутат України, глава комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, повідомляє прес-служба нардепа.

Закладені в кодексі норми, що передбачають скорочення часу митного оформлення, електронне декларування, приведення митних режимів до світових та європейських стандартів, скорочення переліку документів, необхідних для митного оформлення, обмеження процедури переогляду та перевірок, не тільки відкриють нові можливості для бізнесу, а зроблять неможливим використаннятіньових схем.

"Отримані таким чином додаткові надходження в бюджет (за розрахунками експертів профільного комітету, це більше 10 млрд грн.) Можна буде спрямувати на реалізацію соціальних ініціатив Президента України", - зазначив Хомутинник.

Крім того, він зазначив, що кодекс набирає чинності з першого числа другого місяця, наступного за місяцем, в якому він опублікований. Якщо Кодекс буде опублікований до кінця квітня, він вступить в силу з 1 червня поточного року.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав нову редакцію Митного кодексу сьогодні, 19 квітня.