ua en ru

В результаті військових дій в Донецьку 9 жовтня загинули 3 мирних жителя, 5 поранені, - мерія

В результаті військових дій в Донецьку за минулу добу, 9 жовтня 2014 р., загинули троє мирних жителів, ще п'ять отримали поранення різного ступеня тяжкості.

В результаті військових дій в Донецьку за минулу добу, 9 жовтня 2014 р., загинули троє мирних жителів, ще п'ять отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомляє прес-служба міської ради Донецька.

Крім того повідомляється, що з 18:30 9 жовтня і до 3:30 10 жовтня велися артобстріли Куйбишевського району. В результаті попадання снарядів пошкоджені житлові будинки за такими адресами: вул. Електронна 5 і 12, вул. Сигнальна 31, 39 і 41, вул. Мініна 5, вул. П'ятницького 116, проспект Колгоспний 104, вул. Красовського 3, проспект Кремлівський 58. Також зруйновані три кіоски на перетині вулиць Сомова і 60 років СРСР. Зафіксовані численні пошкодження розподільчих газопроводів, а також технологічного газового обладнання. У зв'язку з цим від газопостачання відключені мешканці вул. Добронравова 56, Аэрофлотская 5, 9, 11, 20, Реактивна 4.

Також вчора снаряд потрапив у багатоквартирний будинок №18 по вулиці Іонова в Ленінському районі. В квартирі №137 пошкоджено балкон, стіни і віконні блоки.

За даними міськради, станом на 10:00 в місті зберігається напружена обстановка. Жителі повідомляють про те, що в північній частині Київського району періодично чутні і залпи, і вибухи. Системи життєзабезпечення міста працюють.

Бригади ПАТ "Донецькміськгаз" продовжують відновлювати газопроводи в Київському та Петровському районах.

Як наголошують у прес-службі, через безперервні воєнні дії вчора аварійні бригади так і не змогли приступити до ремонту наливної водоводу, за яким вода надходить на Куйбишевський водопровідний вузол. Проведення робіт заплановано на сьогодні, за умови відсутності обстрілу в даному районі.

Громадський транспорт забезпечує потреби громадян у перевезеннях. На маршрути вийшло сьогодні 22 автобуси великої місткості, 87 тролейбусів і 58 трамваєм. З сьогоднішнього дня рух тролейбусів по маршруту №10 продовжено до зупинки "Київський РВК".

Нагадаємо, в результаті військових дій в Донецьку 8 жовтня загинули 5 мирних жителів, 24 поранені.