ua en ru

В результаті розміщення короткострокових ОВДП Мінфін залучив 164,9 млн грн

В результаті розміщення короткострокових ОВДП Міністерство фінансів залучило 164,945 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
Всього було подано 18 заявок на шість з семи випусків облігацій, на загальну суму в 486,35 млн грн і 5 млн дол.
"З усього заявленого попиту Мінфін задовольнив лише три заявки на 3-місячну облігацію в сумі 170 млн грн зі ставкою від 13,25% до 13,5%, відмовившись задовольняти заявки з прибутковістю вище ніж минулого вівторка. Однак середньозважена прибутковість сьогодні виросла на 96 б.п. до 13,35% в порівнянні з 12,39% тиждень тому", - відзначив аналітик компанії "Інвестиційний капітал України" Тарас Котович.
На думку аналітика, таке рішення Мінфіну показало, що в даний момент Мінфін не настільки потребує коштів, щоб ще більше підвищувати ставки за новими запозиченнями, і що він не піде на задоволення спекулятивного попиту, особливо при невеликих обсягах можливих надходжень.
"У четвер аукціон, швидше за все, пройде менш активно, ніж сьогодні, і можливо збере дуже невеликий попит, як, проте і останній в цьому місяці аукціон на наступному тижні, особливо враховуючи кінець місяця і цілком ймовірне зниження ліквідності в банківській системі у зв'язку зі сплатою податків до бюджету", - вважає Котович.
Нагадаємо, в результаті розміщення ОВДП 19 січня Мінфін залучив 19,82 млн грн.