ua en ru

В результаті розгону мітингу в Туреччині поранені 30 людей

На південному сході Туреччини під час розгону мітингу курдів поранено 30 осіб, у тому числі депутата парламенту від прокурдської Партії миру і демократії. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Учасники несанкціонованої акції в місті Діярбакир, де проживає курдське населення, вимагали звільнити з-під варти лідера забороненої Курдської робочої партії Абдуллу Оджалана, який відбуває довічне ув'язнення в одній з турецьких в'язниць, і перевести його під домашній арешт, а також зупинити масові арешти курдів. Для розгону демонстрантів поліцейські використовували водомети і сльозогінний газ.

"Мітинг був заборонений, тому що напередодні поліція виявила в околицях великі склади зі зброєю. Незважаючи на заборону, на центральній площі вночі стали збиратися люди. До ранку зібралося більше ніж тисяча курдів, які вели себе агресивно і закидали поліцейських камінням. Двох співробітників поліції поранено", - заявив представник місцевої влади.

Влада Туреччини направила в місто майже 10 тис. військових, танки, бронетехніку. Закрито торгові центри. У сусідній провінції Ван оголошено надзвичайний стан - після того, як напередодні 12 людей були поранені в результаті теракту, який, на думку влади, організували курдські бойовики.