ua en ru

У результаті обстрілу Місурати з боку сил, вірних М.Каддафі, загинули, щонайменше, 23 людини

Щонайменше, 23 людини стали жертвами ракетного обстрілу міста Місурата з боку сил, вірних Муаммару Каддафі. Серед загиблих - троє єгиптян. Як повідомляють повстанці, сильні вибухи трясли житлові райони міста, яке знаходиться в руках опозиції, передає телеканал euronews.
Увечері порт Місурати піддався артилерійському обстрілу з боку військ, вірних М.Каддафі. За даними повстанців, у руках яких знаходиться місто, по гавані були випущені не менше 200 ракет системи "Град". Через бомбардування робота порту припинена.
За Місурату бої йдуть вже кілька тижнів. Гуманітарна ситуація в місті погіршується - не вистачає питної води, продуктів, предметів першої необхідності, все сильніше відчуваються проблеми з електропостачанням. Напередодні сили НАТО завдали ударів з повітря по позиціях урядових військ, в першу чергу, по ракетно-артилерійських установках, які обстрілюють Місурату, і танковій колоні, яка намагається прорватися до портових районів міста.
За попередніми даними, оприлюдненими вперше Перехідною національною радою, жертвами двомісячного конфлікту вже стали близько 10 тис. чоловік.