ua en ru

У розвинених країнах знижується задоволеність життям

Населення розвинених країн менш задоволене рівнем життя і підозріліше ставиться до уряду, ніж до початку фінансової кризи. При цьому в єврозоні ситуація гірша, ніж у США, свідчить дослідження, проведене Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

Населення розвинених країн менш задоволене рівнем життя і підозріліше ставиться до уряду, ніж до початку фінансової кризи. При цьому в єврозоні ситуація гірша, ніж у США, свідчить дослідження, проведене Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Про це повідомляє "Росія 24".

Середній рівень задоволеності життям в 34 країнах ОЕСР трохи знизився в період між 2011 і 2012 рр., але загальна оцінка залишилася на стабільному рівні з моменту краху Lehman Brothers.

Проте окремі країни показали значні відмінності в рівні задоволеності. В порівнянні з 2007 р. рівень середньої задоволеності життям скоротився більш ніж на 20% в Греції, на 12% в Іспанії, на 10% в Італії.

Тим часом, показник в США знизився всього на 7% за чотири роки. При цьому в Німеччині, Ізраїлі, Мексиці, Росії і Швеції зафіксовано збільшення рівня задоволеності.
Оцінюється показник на основі 11 чинників, серед яких рівень охорони здоров'я, утворення, доходу і тому подібне

У єврозоні частка людей, які стверджують, що вони довіряють національному уряду, знизилася на 10 процентних пунктів за п'ять років.

В цілому в країнах ОЕСР менше половини опитаних сказала, що вони довіряють уряду, а це найнижчий рівень з 2006 р. Генеральний секретар ОЕСР Анхель Гурріа зазначив, що ця доповідь є тривожним знаком.

"Це нагадування про те, що головною метою економічної політики є поліпшення життя людей. Ми повинні наново подумати, як задовольнити потреби людей", - сказав він.

Реальний ВВП на душу населення країн ОЕСР знизився на 1% в 2012 р. в порівнянні з 2007 р., проте доходи домашніх господарств торік виявилися вищими, ніж до кризи.