ua en ru

В рамках 13-процентної програми здешевлення іпотечних кредитів надано 271 млн грн кредитів

На сьогоднішній день у рамках реалізації програми зі здешевлення вартості іпотечних кредитів, по якій 3% вартості житла платить громадянин і 13% компенсує держава, було укладено 1 тис. 168 договорів і надано 271 млн грн кредитів. Про це на прес-конференції заявив голова правління Держфонду сприяння молодіжному і житловому будівництву Леонід Рисухін, передає кореспондент РБК-Україна.
"На сьогоднішній день за консультацією в наші регіональні управління звернулися близько 23 тис. сімей, з яких 2 тис. 700 ухвалили рішення про привабливість для них цього механізму, надали повний пакет документів і вже 2 тис. 458 за станом на 25 грудня визнані такими, які можуть брати участь в програмі, і включені в список державної програми. Укладено 1 тис. 168 договорів по частковій компенсації, відповідно надана така ж кількість кредитів банками", - сказав Рисухін.

За його словами, кредити надані на суму 271 млн грн, а найактивніше за цією програмою працює "Укргазбанк", який з 1168 договорів уклав близько 750, "Ощадбанк" уклав 382 договори по кредитах, "Укрсиббанк" - 31, і ще п'ять кредитів надали місцеві банки."Фактично виплачена компенсація за рахунок коштів державного бюджету складає на сьогодні 5 млн 74 тис. грн", - відзначив Рисухін.

Він також повідомив, що за підсумками проведених заходів у 2012 р. була надана державна підтримка громадянам, що мають потребу в житлі - 2 тис. 596 сім'ям, що більш ніж в два рази перевищує показник минулого року, коли по двох діючих програмах підтримку отримали 1 тис. 250 сімей.

Читайте також: В Україні в 2012 р. за програмою "Доступне житло" надано субсидій на 139,3 млн грн, - Рисухін