ua en ru

У Раді чекають пропозицій Кабміну щодо скорочення витрат держбюджету на 30-60 млрд грн

У Верховній Раді України чекають пропозицій Кабінету міністрів України про зміни до державного бюджету 2014 р. і скорочення витрат на 30-60 млрд грн.

У Верховній Раді України чекають пропозицій Кабінету міністрів України про зміни до державного бюджету 2014 р. і скорочення витрат на 30-60 млрд грн. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат з фракції "Удар" Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Очевидно, що нам доведеться найближчим часом вносити зміни в бюджет 2014 р., а саме, необхідно скоротити дефіцит як мінімум на 30-60 млрд. Складно сказати, які конкретно статті прийдеться урізати. Ми чекаємо пропозицій від Кабінету міністрів на цей рахунок", - заявив Розенко.

При цьому депутат упевнений, що не слід скорочувати соціальні статті.

"У першу чергу - зарплати і пенсії, ці статті не можна скорочувати. Європейський досвід виходу з кризи показує, що скорочувати купівельну спроможність людей не можна. Обмежуючи доходи, зарплати і пенсії, ми автоматично скоротимо купівельну спроможність. Цього робити не можна", - заявив Розенко.