ua en ru

У Раді зареєстровано законопроект, що передбачає преференції для розвитку добровільного медстрахування

У Верховній раді 25 червня зареєстрований законопроект №4164а, яким пропонується внести зміни до Податкового кодексу і "включити витрати добровільного медичного страхування в склад загальновиробничих й адміністративних витрат, витрат, пов'язаних з наданням послуг, витрат подвійного призначення, витрат, дозволених до включення до податкової знижки". Про це пише інформаційний проект FinMaidan.

Авторами документа є Тетяна Бахтєєва (Партія регіонів), Віталій Журавський, Андрій Шипко ("Економічний розвиток"), Святослав Ханенко ("Свобода"), Ігор Єремєєв, Володимир Дудка, Віктор Развадовський ("Суверенна європейська Україна") та Роман Ілик ("Батьківщина").

"Перешкодою у розвитку добровільного медичного страхування є відсутність податкових пільг, адже підприємства, на частку яких припадає оплата 41% страхових платежів, сплачують їх за рахунок чистого прибутку після оподаткування. Відсутність податкових преференцій для добровільного медичного страхування суттєво гальмує процес детінізації сектору медичних послуг і залучення ринкових механізмів фінансування галузі охорони здоров'я", - йдеться в пояснювальній записці до документа.