ua en ru

У Раді намагаються знайти відсутні голоси для ухвалення закону про вибори

У кабінеті спікера Олександра Турчинова станом на 11:30 проходить засідання голів фракцій, де намагаються прийти до компромісу щодо законопроекту про вибори нардепів.

У кабінеті спікера Олександра Турчинова станом на 11:30 проходить засідання голів фракцій, де намагаються прийти до компромісу щодо законопроекту про вибори нардепів. Про це журналістам в кулуарах парламенту повідомив нардеп з фракції "Батьківщина", кум Президента України Петра Порошенка Юрій Стець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз шукаємо цих 26 голосів. Їх можна знайти", - сказав він.

Стець також розповів, що вчора Порошенко зустрічався з цього приводу з Турчиновим. "Президент вже просив на минулому засіданні Ради проголосувати за законопроект за відкритими списками. Як ще він може стимулювати депутатів?" - заявив Стець.

В той же час народні депутати від "Удару" та "Батьківщини" розповіли РБК-Україна, що навряд чи вдасться внести зміни у виборче законодавство. "Максимум, що можна буде зробити - це ввести іменні блоки", - сказав нардеп з "Батьківщини" Андрій Павловський.

Народний депутат від "Удару" Павло Розенко зазначив, що можуть виникнути незначні зміни старого закону, але мажоритарна таки залишиться. "Швидше за все, залишиться старий законопроект".

Розенко додав, що як тільки Президент підпише указ про розпуск парламенту, то цей законопроект набуде чинності.

Нагадаємо, вранці 12 серпня Рада відхилила всі 6 законопроектів про вибори нардепів.