ua en ru

У Раді чекають ухвалення змін у виборче законодавство наступного тижня

Наступного тижня Верховна Рада може ухвалити зміни до виборчого законодавства.

Наступного тижня Верховна Рада може ухвалити зміни до виборчого законодавства. Про це заявив лідер фракції "Удар" Віталій Ковальчук, передає прес-служба партії "Удар".

"Наступного тижня ми повинні ухвалити зміни до виборчого законодавства. Закон про вибори маэ зробити парламент цим представницьким органом народу, здатним підтримати необхідні країні реформи. Перше питання - відкритість і прозорість. Ми виступаємо за пропорційну систему з відкритими списками, щоб поєднати відповідальність партій перед суспільством і депутатів перед виборцями", - підкреслив лідер фракції "Удар".

Також, на думку Ковальчука, необхідно ввести норми про відкритість джерел фінансування та звітності про них на всіх етапах кампанії, щоб громадяни розуміли, які сили стоять за тією чи іншою партією. "Друге питання - формування демократичної, проєвропейської більшості в новому парламенті. Для об'єднання демократичних сил ми підтримуємо ідею повернення можливості формування партіями виборчих блоків. Третє питання - ощадливість у використанні бюджетних коштів. Треба оптимізувати витрати та підвищити суму застави для політичних партій, яка сплачується в бюджет", - підкреслив Ковальчук.

Він зазначив, що дострокові вибори потрібно провести у як можна більш короткі терміни, щоб перейти до реалізації реформ і змін в країні.