ua en ru

У роботі Держуправсправами знайдені зловживання на сотні мільйонів гривень, - Аверченко

В роботі Державного управління справами при Президенті України виявлені зловживання на сотні мільйонів гривень.

В роботі Державного управління справами при Президенті України виявлені зловживання на сотні мільйонів гривень. Про це на брифінгу заявив новий керівник Держуправління справами Сергій Аверченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше, що я зробив, - призначив ревізію всієї фінансово-господарської діяльності Державного управління справами. Для цього підключив і внутрішнє КРУ (контрольно-ревізійне управління), та Державну фінансову інспекцію. Остання працює вже два тижні по апарату фонду державного майна. І потім будемо проводити повністю перевірку всіх підприємств ГУД. Загальна картина не радісна, але не безнадійна", - заявив Аверченко.

Він зазначив, що вже знайдені зловживання на сотні мільйонів гривень.

В першу чергу зловживання були пов'язані з земельними ділянками та їх відчуженням, майном і будівлями, державними підприємствами.

"Є, наприклад, держпідприємство. Воно працює, дає прибуток. Потім керівники раптом приймають рішення, що воно вже не працює. Раптом приміщення стають непридатними для роботи, просочені якоюсь свинцем або чимось ще... Ці будови зносяться і на їх місці ставляться житлові комплекси", - повідомив Аверченко.

Як приклади таких схем він навів об'єкти на вулицях Гарматній, Златоустівської та інших.