ua en ru

В.Путін: Підписані в Польщі протоколи про транзит російського газу європейським споживачам є серйозним стабілізуючим заходом

Підписані в Польщі протоколи про прокачування російського газу і транзит європейським споживачам через польську територію до 2045 р. є серйозним стабілізуючим заходом. Таку думку висловив голова уряду РФ Володимир Путін на зустрічі з віце-прем'єром Ігорем Сечіним, повідомляє РБК.
Прем'єр-міністр вислухав свого заступника, який сьогодні у Варшаві від імені Росії підписав низку документів, що стосуються постачань російського газу європейським споживачам. "Це хороший результат для всієї європейської енергетики", - підкреслив В.Путін. Він додав, що вже обговорив підсумки підписання угод з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. В.Путін додав, що товарообіг між двома державами за 8 місяців 2010 р. збільшився в півтора рази, в той час як в 2009 р. знизився в 1,6 рази. "Підписані сьогодні документи будуть зміцнювати базу нашої взаємодії, підвищать довіру і створять додаткові позитивні імпульси в нашій спільній роботі", - сказав він.
Нагадаємо, сьогодні у Варшаві заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв і голова правління PGNiG Міхал Шубські підписали низку міжкорпоративних угод, що стосуються нарощування обсягу постачань російського природного газу до Польщі, починаючи з 2010 р. Зокрема, було підписано доповнення до контракту на постачання газу з Росії, яке передбачає можливість збільшення обсягів експорту в Польщу аж до 11 млрд куб. м на рік - відповідно до попиту на польському ринку.