ua en ru

У прокуратурі повідомили про ведення слідства щодо незаконного заволодіння коштами ТОВ "Енерджі продакт"

Досудове розслідування кримінального провадження № 120131100000000370 (19 квітня 2014 р. внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань) за фактом незаконного заволодіння кредитними коштами ПАТ "Альфа Банк" посадовими особами ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1" (нинішня назва ТОВ "Енерджі продакт"), здійснюване СУ УМВС України в Херсонській обл., - продовжується. Про це повідомили у прокуратурі Херсонської обл.

Також, згідно з постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 27 липня 2014 року, ухвалено рішення щодо тимчасового обмеження колишнього директора ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1" Вінника Івана Юлійовича у праві виїзду за межі України з тимчасовим вилученням закордонного паспорта до виконання ним зобов'язань за рішенням Новокаховського міського суду Херсонської області від 24 березня 2014 р.

Раніше співробітник відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України (ГІСУ) Юхименко О. С. звернулася в Шевченківський райсуд щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України боржника Винника В. Ю. Згідно зі зверненням Юхименко, боржник тривалий час ухилявся від виконання рішення суду, і існує висока ймовірність його виїзду за кордон, не погасивши заборгованість за рішенням суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-менеджмент ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1" 31 березня 2014 р. здійснив спробу захоплення даного газобетонного заводу.

Згідно із заявою чинного гендиректора підприємства Миколи Шияна, Іван Вінник і його довірена особа Дмитро Васильєв були ще в 2013 р. усунені від виконання службових обов'язків за підозрою в шахрайських діях.

"Вінник залишив завод у стані банкрутства, були встановлені факти службових зловживань: кошти підприємства виводилися через наближених до директора осіб. Зокрема, один з екс-топ-менеджерів заводу - Сергій Бабій за розпорядженням Вінника отримав матеріальну допомогу у сумі 20 млн грн", - зазначив директор підприємства на прес-конференції у квітні 2014 р.

Представник ПАТ "Альфа-Банк" на одній з прес-конфенций повідомив, що в 2008 році кредитно-фінансова установа відкрила "Заводу будівельних матеріалів №1"кредитну лінію на суму майже 300 млн грн на період до листопада 2010 року. Пізніше кредитна лінія була пролонгована до березня 2013 року, однак позичальник так і не погасив кредит.

За неофіційною інформацією, Іван Винник також планує балотуватися в народні депутати по одномандатному мажоритарному округу в Херсонській області від Блоку Петра Порошенка.