ua en ru

У проекті держбюджету-2013 на придбання медичного транспорту та обладнання передбачено 1,2 млрд грн, - Азаров

У проекті державного бюджету України на 2013 р. передбачено виділення 1,2 млрд грн на придбання медичного транспорту та обладнання. Про це в ході засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"У бюджеті наступного року понад 1,2 млрд грн буде виділено територіальним громадам, містам і селам України на придбання медичного транспорту та обладнання для комунальних установ охорони здоров'я. 323 млн грн - на забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення швидкої допомоги, 200 млн грн - витратні матеріали та препарати для анестезії і т.д", - повідомив Азаров.

Крім того, за словами прем'єра, передбачено виділення коштів на створення діагностичних і лікувальних центрів.

"Буде реконструйовано та обладнано перинатальним і постнатальним обладнанням Інститут педіатрії, акушерства і гінекології, створено центр пересадки кісткового мозку в Охматдиті, відкрито ще 7 перинатальних центрів у Волинській, Київській, Львівській, Чернівецькій, Черкаській, Херсонській областях, а також місті Києві, модернізовано і реконструйовано спеціалізовані медичні установи в Сумській, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Миколаївській, Донецькій областях", - додав він.

Також у проекті держбюджету на 2013 рік передбачено збільшення суми компенсації вартості ліків від гіпертонії в 4,8 разу до 192 млн грн. Таким чином, за словами прем'єра, держава значно здешевить такі ліки для 12 млн громадян, які постійно їх вживають.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявляв, що в Україні не вистачає 30 тис. лікарів в системі первинної медицини.

Читайте також: ВВП України в 2013 р. виросте на 3-4%, - Азаров