ua en ru

У Полтавській області за зберігання зброї затримано лідерів "Правого сектора"

У Полтавській області під час пікетування місцевого управління Міністерства внутрішніх справ правоохоронці за підозрою у незаконному зберіганні зброї затримали лідерів громадського руху "Правий сектор".

У Полтавській області під час пікетування місцевого управління Міністерства внутрішніх справ правоохоронці за підозрою у незаконному зберіганні зброї затримали лідерів громадського руху "Правий сектор". Про це "Правий сектор" повідомив на своїй сторінці "Вконтакті".

Міліція затримала, як наголошується, керівника політичного крила "Правий сектор-Схід" Іллю Ківу, координатора "Правого сектора" Полтавської області Івана Балацького, координатора "Правого сектора" Полтави Максима Левчука та трьох їхніх заступників.

"Наших активістів намагаються звинуватити у незаконному зберіганні зброї, втім, ніякої зброї у них не вилучено, а затримання ґрунтується тільки на "оперативної інформації", тобто лише на бажанні міліціонерів. Замість того, щоб озброювати населення перед загрозою російського вторгнення, МВС намагається відібрати у патріотів єдину зброю - сміливість", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше політична партія "Українська національна асамблея" (УНА) та ряд громадських організацій оголосили про рішення створення політичної партії "Правий сектор".