ua en ru

У ПАРЄ засуджує напади на кандидатів у Раду

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка відвідала Україну 7-8 жовтня 2014 р., засуджує напади на кандидатів на дострокових виборів Верховної Ради.

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка відвідала Україну 7-8 жовтня 2014 р., засуджує напади на кандидатів на дострокових виборів Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба ПАРЄ.

"Передвиборча делегація була проінформована деякими співрозмовниками про ряд випадків залякування та фізичного насильства щодо кандидатів та їх представників. Делегація рішуче засуджує будь-яке насильство, при цьому компетентні органи запевнили її, що всі ці випадки будуть ретельно розслідувані", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в цілому ж делегація ПАРЄ відзначає, що, незважаючи на збройний конфлікт, загальна атмосфера в ході виборчої кампанії напередодні дострокових виборів Верховної Ради є сприятливою для демократичних виборів.

Нагадаємо, сьогодні в Одесі в результаті бійки за участю нардепа та активістів "Правого сектору", Автомайдану та Євромайдану біля будівлі ОДА, Шуфрич отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми та струсу головного мозку.

Також міліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганських дій відносно народного депутата України Віктора Пилипишина.

16 вересня активісти біля Верховної Ради кинули в сміттєвий бак народного депутата Віталія Журавського.