ua en ru

У Парижі спалили редакцію журналу за жарти про пророка Мухаммеда

У Парижі здійснено напад на редакцію сатиричного журналу "Шарлі Хебдо", що відзначився жартами про пророка Мухаммеда. Невідомі закидали будівлю пляшками із запальною сумішшю.
Як повідомляють французькі ЗМІ, в результаті нападу ніхто не постраждав, проте будівлі заподіяний значний збиток.
Пожежа стала миттєвою реакцією читачів на останній випуск журналу, який був повністю присвячений "арабській весні". Автори влаштували явну провокацію, назвавши своїм головним редактором пророка Мухаммеда. На обкладинці розмістили карикатуру, де останній загрожує ста ударами батогом тим, хто не помре від сміху після прочитання журналу.
Як розповів головний редактор видання, реакція багатьох читачів була дуже гнівною. "На наших сторінках в соціальних мережах ми отримали кілька звернень з образами і погрозами", - повідомив він.
Втім, зупинятися на цьому редакція не збирається. Вже на цьому тижні повинен з'явитися ще один спецвипуск, присвячений перемозі на виборах в Тунісі ісламістської партії.
Варто відзначити, що у "Шарлі Хебдо" вже були проблеми з мусульманами, коли в 2007 р. він передрукував карикатури на пророка Мухаммеда з данського журналу. Спроба оскаржити вихід видання в паризькому суді завершилася невдачею.