ua en ru

У наметовому таборі протестувальників на Майдані Незалежності за станом на 07:00 зберігається спокій

У наметовому таборі протестувальників проти Податкового кодексу (на Майдані Незалежності в Києві) за станом на 07:00 панує спокій. Більшість тих, хто залишився в самому таборі (за словами організаторів - близько 150 осіб) сплять у наметах, лише нечисленні чергові охороняють порядок, передає кореспондент РБК-Украина.

За словами організаторів, зараз у таборі постійно практично чергують по чотири депутати Верховної Ради. У присутності кореспондента РБК-Украина до табору, пред'явивши посвідчення, пройшов ще один парламентарій. Організатори акції відмовляються називати політичні сили, від яких представлено депутатів, наполягаючи на виключно неполітичному характерові свого протесту.

Як і ввечері, прохід до табору контролюють учасники протесту, не допускаючи сторонніх з метою уникнення провокацій.

У наметовому таборі постійно присутні представники ЗМІ, зокрема машини зі знімальною апаратурою телекомпаній.

Сутичок з правоохоронцями вночі не було. За словами організаторів, представники ДАІ демонстративно переписували номери машин телекомпаній, присутніх у таборі, що їх переписували вже не раз.

Самих вартових порядку поряд з табором майже немає.

Кореспондент РБК-Украина знову зустрів автобуси, ймовірно зі співробітниками міліції або внутрішніх військ, кількістю три, у супроводі інших міліційних машин, вже з опізнавальними знаками. Цього разу вони піднімалися вгору вул. Інститутською. Можливо, їх проїзд пов'язаний з забезпеченням безпеки візиту президента Держави Ізраїль Шимона Переса.

Рух Майданом Незалежності та вулицями довкола нього є вільний, йому нічого не перешкоджає.