ua en ru

У відношенні JP Morgan Chase, який підозрюють у відмиванні грошей, почалося розслідування, - неофіційні дані

Влада США почала розслідування відносно банку JP Morgan Chase за звинуваченням у відмиванні грошей. Слідство ведеться Управлінням контролера по грошовому обігу - незалежним відділом Міністерства фінансів США, передає Reuters з посиланням на анонімні джерела.

На даному етапі невідомий масштаб передбачуваних порушень з боку банку і можлива сума штрафів. Представники JP Morgan Chase відмовилися від коментарів.

Повідомляється, що в даний момент йде перевірка банківських заходів з відстеження та запобігання незаконних фінансових операцій, в тому числі відмивання брудних грошей.

У серпні цього року в документах, поданих до Комісії з цінних паперів і бірж США, JP Morgan Chase повідомив про підвищену увагу регуляторів до дотримання банком вже існуючих та нових правил у відношенні транзакцій.

Нагадаємо, влітку 2012 р. цілий ряд британських банків, включаючи Barclays, Standard Chartered і HSBC Holdings були оштрафовані владою США за різні порушення, включаючи маніпуляції на ринку LIBOR і відмивання іранських грошей. За неофіційними даними, найближчим часом може розпочатися розслідування стосовно іншого найбільшого американського банку - Bank of America - за аналогічними звинуваченнями.

Читайте також: Standard Chartered Bank заплатить США 304 млн дол штрафу за угоди з Іраном