ua en ru

В "Опозиційному блоці" виступили з критикою закону "Про очищення влади"

В "Опозиційному блоці" з жалем сприйняли рішення Президента України Петра Порошенка підписати закон "Про очищення влади". Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

У політсилі вважають, що "кадровий голод і розквіт кумівства, до якого веде відмова від досвідчених професійних службовців, поставить під загрозу добробут країни".

"Петро Порошенко ще тиждень тому на прес-конференції визнавав, що процедура прийняття закону була сумнівної з правової точки зору. При цьому обіцяв підписати закон лише після широких консультацій з громадськістю. Сьогодні Президент своїм підписом легалізував цей документ. З ким ви консультувалися, Петро Олексійович? Назвіть цю громадськість, хоча б одного представника опозиції, якого ви вислухали!", - обурюються в "Опозиційному блоці".

Як повідомляється, про невідповідність прийнятого в передвиборній гонці закону Конституції також заявляв генеральний прокурор Віталій Ярема.

Раніше моніторинговий комітет ПАРЄ передав цей закон на розгляд Венеціанської комісії і тим самим європейська інституція дала однозначний сигнал, що дискримінаційні та антиконституційні документи в цивілізованих суспільствах не сприймають.

"Опозиційний блок" не допустить, щоб від прийнятого на догоду виборів закону постраждали сотні тисяч чесних і порядних службовців, які працювали на країну за жебрацьку зарплату. Тепер вони раптом стали винні в тому, що працювали "не у тих керівників", - заявили в політсилі.

"У Конституції передбачено люстрационный механізм, а саме - набрав чинності обвинувальний вирок суду, який може бути прийнятий у відношенні всіх громадян України, незалежно від їх політичних поглядів і займаного положення у владі", - наголошується в повідомленні "Опозиційного блоку".

Крім цього в партії закликали владу почати проводити люстрацію з самої себе.

"Першим під люстрацію повинен потрапити Петро Порошенко. Він працював міністром закордонних справ при Президенті Януковичі і готував його перший візит до Москви. Наступними повинні піддатися люстрації прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, спікер парламенту Олександр Турчинов і весь склад уряду", - йдеться в заяві політсили.

Серед іншого в "Опозиційному блоці" звернули увагу на те, що "Арсеній Яценюк зайняв прем'єрське крісло, коли валютний курс становив 8 грн за долар, а він довів його до 15... А Турчинов зайняв крісло в.о. Президента з Кримом, залишив його вже без Криму".

"Опозиційний блок" має намір скасувати закон "Про очищення влади" і захистити "кожного, хто від нього постраждає".